top of page

Cycle2Explore ....... the road to Santiago de Compostela

– NEVER STOP EXPLORING –

 

OWNER

Life is like riding a bicycle; to keep your balance you must keep moving

Antoon Reijnders   |   Lange Afstand Fietser   |   Levensgenieter

AR.JPG

Antoon Reijnders   |   Lange Afstand Fietser   |   Levensgenieter

In 2007 heb ik met heel veel plezier de ruim 2.500 kilometer lange pelgrimstocht naar Santiago de Compostela per fiets afgelegd. Deze pelgrimstocht kende voor mij vier aspecten als uitgangspunt: bezinning, uitdaging, avontuur en ontspanning. Op het onderdeel bezinning heb ik  toen een belangrijke beslissing genomen: op 55-jarige leeftijd stoppen met werken. Dit om daarna voornamelijk activiteiten te ondernemen die me energie, vrijheid en voldoening geven.

 

 

Een maand 'trekking' in Tibet, een fietstocht van ca. 2.300 km naar Rome, in de zomer beheerder van een vakantiepark in Zuid-Frankrijk, als vrijwilliger 4 weken naar Gambia om de aanleg van een schoondrinkwater project te begeleiden, 1.250 km fietsen naar Praag, naar Engeland om er -met rugzak en tentje- de ruim 300 km lange Coast to Coast Walk te wandelen, weer een maand naar Gambia om er nu 'in the middle of nowhere' een schoondrinkwater project op zonne-energie te realiseren. Dan twee maanden naar Bourgondië in Frankrijk om er "Bike & Barge" tours te begeleiden. Vervolgens een fietstocht van 2.200 km naar St. Andrews in Schotland. Daarna een fietstocht van 2.100 km naar Boedapest. Aansluitend ruim 1.800 km fietsen naar Oslo in Noorwegen. Hierop volgend de 1.750 km lange fietstocht naar Marseille. En……..de 150 km lange wandeltocht West Highland Way in Schotland staat al in mijn agenda !

 

 

Om mijn passie voor fietsen verder vorm en inhoud te geven heb ik Cycle2Explore opgericht. Cycle2Explore organiseert volledig verzorgde 'Long Distance Cycle Tours' met bagagetransport en Nederlandstalige reisbegeleiding. Het betreft dan fietstochten voor vitale fietsers die graag op 'verkenning' gaan. Een betrekkelijk grote dagafstand van ca. 80 km is voor hen geen probleem, ze houden van een klimmetje en een enkele stevige helling met een stijgingspercentage van pakweg 8 tot 11% is voor hen een uitdaging. En... daarna hebben ze nog voldoende energie over om een korte wandeling in een pitoresk historisch stadje te maken. Daarnaast hebben ze de rust in zich om onderweg even te stoppen om een mooie foto te maken, te genieten van een panoramisch uitzicht of om simpelweg een paar minuten naar de stilte te luisteren. Ze houden van de buitenlandse keuken, drinken graag een glas lokale wijn op een rustig terras en ze kunnen intens genieten van kunst en cultuur.

Herkent U zich in dit profiel: kijk dan even op cycle2explore.nl

Delen

Deze pagina onder de aandacht brengen bij fietsmaatjes, familie, vrienden of kennissen?

Klik op de knop  [ + DELEN ]

bottom of page